BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tar livet av mye brukt Office-versjon

Det er ikke bare Windows XP som bør skiftes ut innen april.

Millioner av mennesker bruker fortsatt Office 2003, som om noen få uker ikke lenger vil bli støttet eller vedlikeholdt av Microsoft.
Millioner av mennesker bruker fortsatt Office 2003, som om noen få uker ikke lenger vil bli støttet eller vedlikeholdt av Microsoft.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. feb. 2014 - 08:31

Mye har blitt skrevet om at enden er nær for Windows XP, siden Microsoft ikke vil støtte operativsystemet på noen ordinær måte etter den 8. april. Men Microsoft skal avlive flere mye brukte produkter denne dagen – nærmere bestemt Exchange Server 2003 og Office 2003.

Til Infoworld sier Michael Silver i Gartner at så mange som 30 til 40 prosent av Microsoft Office-brukerne fortsatt benytter Office 2003.

– Det er en korrelasjon mellom suksessen til Windows og suksessen til den Office-utgaven som ble utgitt til den. På grunn av Vista, på grunn av timingen, på grunn av kostnadene droppet mange virksomheter Office 2007, mener Silver.

En annen faktor kan være at Office 2003 var den siste utgaven med vanlige menyer i stedet for «ribbons». Det var mange som umiddelbart mislikte det nye brukergrensesnittet. Selv om kritikken mot det i stor grad har stilnet av nå mer enn seks år senere, kan det være en medvirkende årsak til at så mange fortsatt bruker 2003-utgaven.

Ifølge Silver er det en betydelig mindre sikkerhetsrisiko å beholde Office 2003 etter den 8. april enn det er å beholde Windows XP. I alle fall dersom man skrur av risikabel funksjonalitet, slik som automatisk kjøring av makroer.

Også utfasingen av Exchange 2003 er en utfordring, siden en oppgradering til en nyere versjon vil bety utskifting av maskinvaren for mange. Årsaken er at Exchange 2003 var den siste utgaven av programvaren som kunne kjøre på 32-bits prosessorer og operativsystemer.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.