Tar med jobben på ferie

Halvparten har med seg laptopen, 32 prosent leser jobbmail.

Tar med jobben på ferie

Halvparten har med seg laptopen, 32 prosent leser jobbmail.

De fleste av oss gleder oss som yre unger til å få ferie, og endelig kunne ta fri fra jobben.

Men tallenes tale viser noe helt annet. I hvert fall dersom man skal tro en fersk undersøkelse som bredbåndsleverandøren NextGenTel har foretatt.

I følge undersøkelsen har om lag halvparten av alle nordmenn (47,7 prosent) med seg den bærbare datamaskinen når døra til huset hjemme låses og kofferten lastes om bord i bilen.

Det kan godt tenkes at de fleste av disse bare vil lese nyhetene (for eksempel digi.no) og legge ut feriebildene sine ut på Facebook.

Men overraskende mange - hele 32,7 prosent - oppgir at de vil lese jobbrelatert e-post i ferien. Ikke fullt så mange - bare 22 prosent - vil sende slik e-post. Men desto flere - 32,3 prosent - sier de gjerne tar en telefon eller to i ferien i jobbens tjeneste.

Her - som så mange andre steder - er det visse kjønnsforskjeller. Kvinner er betydelig mindre villig til å både lese og sende jobbrelatert e-post i ferien. Aldersmessig er derimot ikke forskjellene så store. De over 56 år er faktisk mer villige til å lese jobbrelatert e-post i ferien enn de som er under 36 år.

I følge NextGenTel opererer flere arbeidsgivere med forlenget ferie dersom de ansatte er villige til å jobbe litt. Hvor omfattende slike ordninger er, sier imidlertid undersøkelsen ikke noe om.

I 2003 skrev fjor øvrig New York Times om sykdommen Online Compulsive Disorder (OCD). Denne sykdommen innebærer at du alltid må være på nett - uansett hva du ellers foretar deg.

Flere av legene avisen snakket med mente at nett i ferien gjør deg mindre effektiv når du faktisk jobber - rett og slett fordi du aldri får slappet av....

Til toppen