KARRIERE

Tar med jobben på ferie

Halvparten har med seg laptopen, 32 prosent leser jobbmail.

29. juli 2010 - 09:57

De fleste av oss gleder oss som yre unger til å få ferie, og endelig kunne ta fri fra jobben.

Men tallenes tale viser noe helt annet. I hvert fall dersom man skal tro en fersk undersøkelse som bredbåndsleverandøren NextGenTel har foretatt.

I følge undersøkelsen har om lag halvparten av alle nordmenn (47,7 prosent) med seg den bærbare datamaskinen når døra til huset hjemme låses og kofferten lastes om bord i bilen.

Det kan godt tenkes at de fleste av disse bare vil lese nyhetene (for eksempel digi.no) og legge ut feriebildene sine ut på Facebook.

Men overraskende mange - hele 32,7 prosent - oppgir at de vil lese jobbrelatert e-post i ferien. Ikke fullt så mange - bare 22 prosent - vil sende slik e-post. Men desto flere - 32,3 prosent - sier de gjerne tar en telefon eller to i ferien i jobbens tjeneste.

Her - som så mange andre steder - er det visse kjønnsforskjeller. Kvinner er betydelig mindre villig til å både lese og sende jobbrelatert e-post i ferien. Aldersmessig er derimot ikke forskjellene så store. De over 56 år er faktisk mer villige til å lese jobbrelatert e-post i ferien enn de som er under 36 år.

I følge NextGenTel opererer flere arbeidsgivere med forlenget ferie dersom de ansatte er villige til å jobbe litt. Hvor omfattende slike ordninger er, sier imidlertid undersøkelsen ikke noe om.

I 2003 skrev fjor øvrig New York Times om sykdommen Online Compulsive Disorder (OCD). Denne sykdommen innebærer at du alltid må være på nett - uansett hva du ellers foretar deg.

Flere av legene avisen snakket med mente at nett i ferien gjør deg mindre effektiv når du faktisk jobber - rett og slett fordi du aldri får slappet av....

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.