TELEKOM

Tar opp kampen med Telenor

Statlig teleselskap i Myanmar vil konkurrere.

18. sep. 2013 - 08:15

Yangon (NTB): Myanmars statlige teleselskap MPT varsler at det vil samarbeide med en «utenlandsk gigant» for å kunne ta opp kampen om mobilkundene i konkurranse med blant annet Telenor.

Samtidig bekrefter France Telecom, som er operatør for mobilselskapet Orange, at det er i kontakt med den myanmarske regjeringen for et eventuelt samarbeid, melder Myanmar Times.

Telenor sikret seg i sommer én av to mobillisenser i Myanmar, der Myanmar post og telekommunikasjon (MPT) til nå har hatt monopol på mobilnettet.

Framtiden til MPT har vært usikker med tanke på at Telenor og qatarske Ooredoo er i ferd med å etablere seg i landet.

Men nå har MPTs administrerende direktør U Aung Maw gjort det klart at det statlige selskapet er i samtaler med flere mulige partnere fra blant annet Frankrike, Singapore, Japan og andre vestlige land. Nyheten ble kjent på en mobilkonferanse i Myanmars hovedstad Nay Pyi Daw i forrige uke.

Ifølge U Aung Maw skal MPT etableres som et ikke-statlig selskap i samarbeid med en «utenlandsk gigant». Han vil ikke si noe om hvilke selskaper som er aktuelle.

Tøff konkurranse

Dermed kan Telenor få tøff konkurranse fra selskapet som er det eneste som allerede har infrastruktur og en kundebase på plass i landet. MPT har til nå hatt monopol på det myanmarske mobilnettet, noe som blant annet gjør at simkort fra en rekke utenlandske selskaper ikke kan brukes i Myanmar. Det har også ført til svært høye priser på lokale simkort og stor omsetning på det svarte markedet i hovedstaden Yangon.

Den andre mobillisensen som ble lagt ut på anbud i Myanmar, er tildelt selskapet Ooredoo (tidligere Qatar Telecom), som i likhet med Telenor regner med å være i gang med salg av tjenester fra neste år.

I forbindelse med utbyggingen av mobilnettet, har det norske selskapet planer om å bygge flere tusen mobiltårn. Men Telenor har ikke ønsket å samarbeide med en lokal partner.

Vil være best

Både Telenor og Ooredoo deltok på forrige ukes mobilkonferanse i Nay Pyi Daw. Sjefen for Telenors nye Myanmar-kontor, Petter Furberg, var på plass, og det var også Ooredoos sjef, Ross Cormack. Etter Cormacks presentasjon, spøkte Furberg med at Telenor kan love omtrent det samme som Ooredoo.

– Men vi vil gjøre det bedre, fastslo nordmannen.

Ifølge visepresident Dominique Espinasse i France Telecom haster det for MPT å finne en utenlandsk partner ettersom det nærmer seg lansering for Telenors og Ooredoos produkter. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.