Tar opp konkurransen med Evernote

Google Keep lagrer notatene i nettskyen.

Tar opp konkurransen med Evernote
Bilde: Google

Google Keep er en ny tjeneste som ble lansert i går. Tjenesten gjør det mulig for brukeren å skrive lagre enkle huskelister eller notater, gjerne kombinert med et bilde, og deretter lagre dette i Google Drive. Det er også mulig å legge inn lydopptak. Dersom opptaket inneholder tale, vil Google Keep ved hjelp av talegjenkjenning også gjengi som tekst hva som blir sagt. I alle fall dersom man snakker tydelig.

Google Keep har dermed mye felles med mye brukte Evernote, men mangler fortsatt en hel del funksjonalitet som Evernote tilbyr, ikke minst delingsfunksjonaliteten, hvor man kan gi andre tilgang til notatet ved hjelp av en lenke.

For selv om notatene man lager i Keep oppbevares i nettskyen, er det tilsynelatende ingen mulighet til å dele dem med andre. Brukeren selv får derimot tilgang til dem via nettleseren eller den nye mobilappen for Android 4.x.

Android-versjonen av Google Keep.
Android-versjonen av Google Keep. Bilde: Google

Det er mulig å fotografere rett fra mobilappen, og det er bare denne som støtter lydinnspilling. På enheter med Android 4.2+ kan man skrive til Keep direkte fra låseskjermen.

Det er all grunn til å tro at Google vil utvide Keep med mer funksjonalitet ganske raskt, ikke minst integrasjon med Google+ og den antatt kommende Google Babble-tjenesten.

Foreløpig framstår ikke tjenesten som særlig nyskapende, men det loves mer funksjonalitet allerede om noen uker.

    Les også: