Tar over norgestoppen i CA

– Vi har vært litt anonyme.

Tar over norgestoppen i CA
CA Norges kontorbygg på Lysaker. Bilde: Erlend Bjørtvedt/Wikimedia Commons

CA Technologies har utpekt Geir Christensen (46) til ny norgessjef.

Han får i oppgave å lede selskapets virksomhet i det norske markedet og de rundt 35 ansatte ved kontoret på Lysaker.

Christensen var i mange år administrerende direktør for Novell Norge, senere Comparex (PC-Ware) og tyske Softline. Bransje-veteranen har også fartstid fra IBM Global Services i ulike roller, blant annet som konsulentsjef. Han kommer sist fra et engasjement for Altran AS.

Anonym gigant

CA (tidligere Computer Associates) lever en litt anonym tilværelse, men er faktisk ett av verdens største programvarehus med 14.000 ansatte.

I fjor omsatte de for 4,8 milliarder dollar. Begge deler gjør dem større enn for eksempel Adobe. Programvare til stormaskinmiljøer som CA leverer er også kostbare saker, og utgjør ikke nødvendigvis så mange solgte eksemplarer.

Geir Christensen er ny norgessjef for CA Technologies.
Geir Christensen er ny norgessjef for CA Technologies. Bilde: CA

– Det er ikke helt feilaktig å si at vi har vært litt anonyme. Vi har en veldig langsiktig kundemasse, medgir Christensen overfor digi.no.

Norgessjefen tar utfordringen og vil gjerne bidra til å gjøre selskapet mer synlig. Ellers er planen å fokusere på å være leveransekanal, og pleie forholdet til partnerne.

Stormaskin

Stormaskin står fortsatt sentralt i leveransene fra CA. I senere år har de satset mye også innen skytjenester, sikkerhet, applikasjonsleveranser og mobilitet. Som ledd i denne strategien er det foretatt en rekke oppkjøp.

Her til lands har de særlig større kunder innen bank- og finanssektoren og offentlig forvaltning. Christensen anslår at 70 prosent av kundene deres er fra privat næringsliv.

Utviklere i Norge

Med oppkjøpet av det opprinnelig norske selskapet Nimsoft i 2010 siktet de seg også inn mot mellomstore bedriftskunder. Nimsoft spesialiserte seg på driftsbesparende overvåking av store datamiljøer, beregnet på selskaper som skal levere IT-tjenester med garantert kvalitetsnivå.

CA Norge er ikke en ren salgskanal. Deler av gigantens produktutviklingen foregår i Norge.

– Vi har både konsulenter og deler av produktutviklingen til CA sittende i Norge. Det er en stormaskin-avdeling i Stavanger, i tillegg til Nimsoft-miljøet. Det er en kombinasjon av både utviklere, tjenesteleverandører og selgere her til lands, forteller Christensen.

    Les også:

Les mer om: