Tar til fornuft med Visual Studio Express

Microsoft har oppfattet misnøyen og skal inkludere støtte for Windows Desktop likevel.

Tar til fornuft med Visual Studio Express
Microsoft skal komme med en versjon av Visual Studio Express 2012 for utvikling av applikasjoner til Windows Desktop. Bilde:

Nyheten i slutten av mai om den neste utgaven av Visual Studio Express ikke skulle inkludere støtte for Windows Desktop, men bare for det nye Metro-grensesnittet, satte sinnene i kok hos mange hobbyutviklere og andre som har valgt å bruke det gratis utviklingsverktøyet i stedet for betalversjonene av Visual Studio.

De negative reaksjonene har vært så mange at Microsoft nå har gjort en helomvending. I et blogginnlegg utgitt i slutten av forrige uke, skriver S. Somasegar, visepresident for utviklerdivisjonen til Microsoft, at selskapets skal komme med en versjon av Visual Studio Express 2012 for Windows Desktop.

Ifølge Somasegar skal Windows Desktop-utgaven av Visual Studio Express 2012 kunne brukes til å lage Windows Desktop-applikasjoner til de samme Windows-utgavene som støttes av de mer avanserte utgavene av utviklingsverktøyet. Applikasjonene kan lages med C++, C# og Visual Basic. Også konsollapplikasjoner støttes.

Express-versjonen skal gi tilgang til blant annet de nyeste kompilatorene og språkverktøyeme, integrert enhetstesting, samt muligheten for små utviklerlag å samarbeide via Team Explorer og Team Foundation Server Express.

Selv om Windows Desktop-utgaven tilsynelatende kunngjøres noe sent, skal også den lanseres til høsten.

    Les også:

Les mer om: