KARRIERE

Tar ut 100 ansatte i streik

Varsler omfattende sympati-aksjoner mot Atea.

NYVALGT LEDER: Jan Olav Andersen overtok i går vervet som leder i El & IT-forbundet.
NYVALGT LEDER: Jan Olav Andersen overtok i går vervet som leder i El & IT-forbundet. Bilde: Dorthe Karlsen/LO Media
9. apr. 2013 - 13:45

Som digi.no har meldt tidligere har streikefaren hengt over it-selskapet Atea. Nå har El & IT-forbundet varslet at de tar ut 100 organiserte ansatte i streik. Streikevarselet som ble sendt ut tirsdag vil bli satt i effekt 29. april.

Streikevarselet gjelder Ateas ansatte i Oslo, Fredrikstad, Larvik, Hamar, Bergen, Stavanger og Trondheim.

– Forbundet har lenge arbeidet for å få en tariffavtale med Atea AS. Kravet ble avvist under forhandlinger og saken ble derfor tatt videre til Riksmekleren. Spørsmål om streikerett har vært behandlet av Arbeidsretten, som enstemmig fastslo at EL & IT Forbundet har streikerett i forbindelse med opprettelse av tariffavtale, melder El & IT Forbundet i en pressemelding.

Da de forrige uke møttes til siste meglingsrunde endte det med at partene gikk fra hverandre uten å finne en avtale.

LO-forbundet varsler samtidig at de kommer til å annonsere omfattende sympatiaksjoner i andre virksomheter. Dette kan blant annet gjelde telemontører, ansatte i kraftselskaper og teleselskap som for eksempel Telenor.

Konflikten gjelder uenighet om tariffavtale for de organiserte ansatte i Atea. Atea har ikke ønsket å gi dette, og viser til en avtale med de ansatte som ble inngått etter at selskapet reddet det konkurstruede Umoe IKT i 2010.

Det er ikke kjent for digi.no hvilke driftsmessige konsekvenser en streik vil få, men det er på det rene at El & IT Forbundet er avhengig av organiserte krefter utenfor Atea for å ha muskler nok. Det er rundt 1.500 ansatte i Ateas norske virksomhet, og andelen som er organisert i El & IT Forbundet er ca. 10 prosent.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.