FORBRUKERTEKNOLOGI

Tasten du ikke visste at du savnet

Skal løse en stor utfordring ved sosiale medier.

HashKey kan jo bli neste års julegave til den som har alt.
HashKey kan jo bli neste års julegave til den som har alt. Bilde: HashKey
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. nov. 2014 - 14:53

Hashtagging i sosiale medier, funnet på av Chris Messina i 2007, har skapt mye frustrasjon i ettertid. Ikke bare fordi hashtagging til de grader blir misbrukt av enkelte, men fordi enkelte visstnok synes det er vanskelig å finne firkanttegnet (# – også kalt skigard eller nummertegn) på tastaturet.

En annen trend på nettet for tiden er folkefinansiering, hvor mer eller mindre gode produktideer finansieres ved at folk med tro på ideene kommer med økonomiske bidrag, for eksempel ved å forhåndsbestille produktet. Langt fra alle prosjektene kommer i mål med finansieringen.

Denne uken dukket det opp et nytt prosjekt på Kickstarter som kombinerer de to trendene. Det framstår som en anelse ironisk, men er allerede på god vei til å nå målet om å samle inn 15 000 pund, som er nødvendig for å sette i gang masseproduksjon.

Prosjektet heter HashKey. Det dreier seg om et USB-basert tastatur med én eneste tast – altså firkanttasten («hash key»). Mangelen på en dedikert #-tast kan føre til alt fra fingerkramper til desperasjon, heter det i prosjektets introduksjonsvideo.

Hadde det ikke vært for at leveringen tidligst vil skje i mars neste år, kunne det ha vært en ironisk julegave til en bekjent som er ekstra glad i overdreven hashtagging.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.