RESULTATERFINANS

Tata vokser raskt i Norge

Indisk IT-gigant sier de gjør det særlig godt her til lands.

«Robuste volumer og sunn vekst» på tvers av alle bransjer sørget for å gi Tata en god start på det nye finansåret, sier konsernsjef Natarajan Chandrasekaran (bildet).
«Robuste volumer og sunn vekst» på tvers av alle bransjer sørget for å gi Tata en god start på det nye finansåret, sier konsernsjef Natarajan Chandrasekaran (bildet). Bilde: Dhiraj Singh/Bloomberg/Getty Images/All Over Press
21. juli 2014 - 11:56

Indiske Tata Consulting Services (TCS) la på tampen av forrige uke fram regnskapstall for sitt avvikende første kvartal (pdf) i finansåret 2015.

IT-giganten med over 300.000 ansatte omsatte for 3,69 milliarder dollar i månedene april til og med juni. Sammenlignet med samme kvartal i fjor er det en vekst på solide 16,7 prosent.

Nettoresultatet er opp enda penere 20,5 prosent til 845 millioner dollar. Ifølge en pressemelding opplever selskapet en historisk høy utnyttelsesgrad på sine IT-konsulenter med 85,3 prosent.

De har vunnet fem nye kjempekontrakter, hver av dem på over 50 millionar dollar i perioden.

Som IT-giganter flest oppgir ikke TCS lokale tall, men litt får digi.no vite gjennom deres innleide PR-byrå. Selskapet har tidligere fått mye oppmerksomhet for å ha knepet flere storavtaler med norske kunder.

– TCS Norge vokste mye raskere enn den gjennomsnittelige veksten TCS opplevde globalt i siste kvartal.

Når fasiten samlet sett var en global vekst på 16,7 prosent, så sier det litt.

I slutten av juni underskrev Tata en kjempeavtale med Telenor om modernisering og forenkling av teleselskapets fastlinjer i Norge. Avtalens verdi blir ikke oppgitt, men arbeidet vil løpe over de neste tre årene.

– Dette er en av de største endringsprogrammene i nyere historie for Telenor i Norge. Avtalen med TCS representerer en milepæl, uttalte Telenor-direktør Berit Svendsen.

Fra Tata får digi.no opplyst at kontrakten med Telenor regnes som et høydepunkt i perioden, og en avtale som bidro til god flyt inn i det nye finansåret som begynte 1. juli.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.