KORTNYTT

Tatt for salg av piratkopiert programvare

24. juli 2007 - 10:46

En dataforhandler i Aust-Agder er tatt for salg av ulovlig kopiert programvare, og må ut med 350 000 kroner i erstatning.

- De siste månedene er flere større aksjoner blitt iverksatt for å stoppe forhandlere som selger ulovlig programvare. For å lykkes med dette arbeidet gjennomfører vi testkjøp og mottar tips fra privatpersoner som har oppdaget uregelmessigheter eller feil i programmene de kjøper. Denne dataforhandleren ble avslørt etter et slikt tips, sier Eilert Hanoa, formann i BSA Norge, i en pressemelding.

I en undersøkelse gjennomført av analyseselskapet IDC, kommer Norge dårligst ut blant de skandinaviske landene når det gjelder piratkopiering av programvare. Andelen piratkopiert programvare gikk ned med ett prosentpoeng i 2006, men fortsatt var 29 prosent av alle programvareprodukter som ble kjøpt eller lastet ned fortsatt ulovlig kopiert.

- Det er positivt at andelen synker og vi ligger godt an sammenlignet med en rekke andre i land i verden, men vi ser med bekymring på at så mange begår denne typen lovbrudd. Det er viktig at folk melder fra dersom de fatter mistanke om ulovlig salg eller bruk, sier Hanoa.

Det er ikke første gang norske forhandlere blir avslørt i slike aksjoner. Nylig måtte en forhandler i Drammens-området betale 177 000 kroner i erstatning for piratkopiering etter å ha solgt PC-er med ulisensiert programvare.

- Vårt budskap til lovbryterne forblir det samme: Piratkopiering av programvare er ulovlig og BSA støtter aktivt de tiltak som bidrar til å bekjempe dette problemet, også om det betyr å ta rettslige skritt, sier Hanoa.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.