TDC lover lavere mobilpriser i Norge

Priskonkurransen på mobilfronten blir enda tøffere når danske TDC går inn i det norske mobilmarkedet.

Det norske mobilmarkedet består av over 20 aktører, hvorav Telenor, NetCom og Nordisk Mobiltelefon har landsdekkende nett, mens resten leier nettkapasitet.

Nå har TDC inngått en såkalt mvno-avtale med Telenor, som innebærer at TDC investerer i Telenors mobilnett og tilbyr sine egne tjenester med inntekter fra og til utlandet, skriver Dagens Næringsliv.

Det danske lavprisselskapet Telmore eid av TDC skal innta det norske markedet, og det er kontantkortkunder hos NetCom og Telenor som skal forføres.

Telmore får med avtalen med Telenor andre rammebetingelser enn de tradisjonelle mobilaktørene som leier nettkapasitet hos de norske teleoperatørene.

Markedssjef Christian A. Aanestad i Telmore som tidligere har vært ansatt som markedssjef i Telenor Mobil, sier til Dagens Næringsliv at Telmore skal angripe kontantkortmarkedet gjennom online.

Kunder hos Telmore må bestille og administrere sin mobiltelefoni på Internett.

Aanestad sier at Telmore vil videreføre sin strategi om å tilby billige taleminutter og tekstmeldinger. Det var dette Chess-gründer Idar Vollvik lyktes med i Norge, og som Telmore vil fortsette med i det norske mobilmarkedet.

Til toppen