TDC Norge skånes for nedskjæring

TDC nedbemanner kraftig i Danmark, men skåner norgeskontoret i denne omgang.

TDC nedbemanner kraftig i Danmark, men skåner norgeskontoret i denne omgang.

Tidligere Eltele Øst ble i 2002 integrert som en del av det danske helprivatiserte telekonsernet TDC, og fikk navnet TDC Norge.

TDC Norge kjøpte deretter konkurrenten Song i november 2004, og har nå 200 ansatte.

TDC har varslet en kraftig nedbemanning i Danmark, som berører 720 ansatte. 150 overføres til andre jobber innen TDC, mens 570 av dem vil bli sparket i år. 432 millioner danske kroner settes av til dette på årets budsjett.

TDC oppgir i en pressemelding at nedbemanningen skyldes innføring av IP-teknologi. Dette vil redusere inntektene på fasttelefoni kraftig de kommende årene, og er en utfordring alle fastnettoperatører står overfor.

Ansatte over 53 år skal ifølge avtalen med fagforeningene tilbys frivillige sluttpakker.

Norgeskontoret blir ikke berørt.

– Butikken går greit i Norge, og ingen må gå her. Vi er fornøyd med tingens tilstand og ser mange spennende prosjekter framover, sier administrerende direktør i TDC Norge Kjetil Kivedal til digi.no.

Han vil ikke ut med noen omsetningstall eller resultat, men presiserer at TDC Norge er svært fornøyd.

TDC må nå forholde seg til sine nye eiere som er de fire investeringsfondene som har dannet holdingselskapet Nordic Telephone Company (NTC). NTC har kontroll over 88,2 prosent av aksjene i TDC.

I en pressemelding står det at TDC fortsatt skal legge vekt på mobil og bredbånd, samtidig som den sveitsiske fast- og mobiloperatøren Sunrise skal videreutvikles.

Til toppen