TDC skal øke ADSL-konkurransen

Danske TDC Song leverer allerede ADSL til bedrifter og lover nå å gi Telenor og Nextgentel større konkurranse.

Danske TDC Song leverer allerede ADSL til bedrifter og lover nå å gi Telenor og Nextgentel større konkurranse.

I en pressemelding i dag morges lover TDC at selskapet skal man skal inn i bredbåndsmarkedet både Norge, Sverige og Finland.

Muligheten ble skapt da TDC kjøpte Song i fjor høst. TDC skriver i sin pressemelding at selskapet med en "beskjeden" investering vil kunne tilby bredbåd til mer enn halvparten av husstandene i de tre landene.

Den norske TDC-sjefen Ketil Kivedahl sier at han ikke tror konkurrenter som Telenor og Nextgentel er så overrasket. TDC Song tilbyr allerede både ADSL, SHDSL og den nye ADSL 2+ til bedriftsmarkedet i Norge.

- Vi begynte tidlig i utbyggigen av vårt ADSL-nett å ta høyde for en satsning også mot privatmarkedet, forteller Kivedahl.

Målet med privatutbyggingen er å blant annet å utnytte det kraftige basis-nettet TDC nå har i Norge.

Dette betyr altså at særlig Telenor og Nextgentel, som er de to største utbyggerne av egne ADSL-nett her i Norge, vil få økt konkurranse.

Men det er et stykke frem. TDC skal i gang i Sverige mot slutten av året og "senere" i Norge og Finland.

Noe særlig mer enn dette vil ikke TDC røpe.

- Overraskelsen spilleren en signifikant rolle i et konkurranse-utsatt marked og dette er grunnen til at vi ikke ønsker å avsløre hverken lanseringstidpunkt eller spesifikke produkter, lover TDC i sin pressemelding.

Til toppen