ANDROID

TeamViewer skal ha blitt hacket. Brukere i Norge kan også være utsatt

 

3. juni 2016 - 11:22

Tirsdag og onsdag skal en rekke TeamViewer-kontoer ha blitt utsatt for hacking. Det melder Inquisitr.

TeamViwer kan brukes til å kontrollere maskiner over nettverket. Det brukes av selskaper over hele verden, og er også meget populært i Norge. Programvareleverandøren har over 200 millioner brukere på verdensbasis.

Flere brukere har de siste dagene rapportert at maskiner og servere har blitt tatt over av utenforstående via det svært populære fjernstyringsverktøyet, skriver nettstedet.

Via hjemmesidene

Selv brukere med tofaktorautentisering hevder at de har blitt rammet, skriver The Register.

Ifølge nettstedet skal hackerne ha fått tilgang til ofrene sine TeamViewer-kontoer via nettsidene til selskapet. Hackerne har så koblet seg opp til maskinene deres og tømt bankkontoer for penger via PayPal, bestilt ting via Ebay og fått tilgang til sensitiv informasjon via ofrenes epostkontoer.

– De koblet seg til maskinen min og bestilte varer for 3 000 dollar, sier et av de påståtte ofrene til The Register.

TeamViewer på sin side hevder at de ikke har blitt utsatt for et dataangrep. Selskapet påstår at brukere som har opplevd å blitt fjernstyrt fra utenforstående har hatt for svake passord.

Bekrefter at de har hatt problemer

Men det er ikke tvil om at fjernstyringsselskapet har opplevd problemer i det påståtte tidsrommet brukerne deres skal ha blitt rammet.

– Vi har problemer med deler av nettverket vårt. Vi beklager alle ulemper dette påfører brukerne våre, skriver selskapet på mikrobloggtjenesten Twitter.

I en pressemelding hevder det tyske selskapet at de ble utsatt for et tjenestenektangrep (DoS).

– Sannheten er at TeamViewer opplevde et DoS-angrep mot DNS-serverne. Det ble senere fikset. Brukerne har ikke på noe tidspunkt vært utsatt for et sikkerhetsbrudd, sier en talsmann for programvareleverandøren til Zdnet.

Skylder på malware

Men TeamViewer anerkjenner at noen av deres brukere har opplevd å få kontoene sine overtatt av utenforstående.

– Noen brukere er ikke forsiktige nok med kontodetaljene sine, og bruker blant annet det samme passordet sitt i vår tjeneste som de gjør hos andre. Det er en vesentlig sikkerhetsrisiko. Noen brukere kan også ha installert ondsinnet programvare og på den måten ha blitt overstyrt, fortsetter det tyske selskapet til Zdnet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.