BEDRIFTSTEKNOLOGI

TeamWare kan etableres i Norge

Overføringen av den opprinnelige finske gruppevaren TeamWare fra ICL til Fujitsu kan få som ringvirkning at TeamWare Group får en avdeling i Norge, forteller Erik Andersson i TeamWare Group AB.

Eirik Rossen
20. jan. 1998 - 14:26

TeamWare oppfattes som en sterk konkurrent til Lotus Notes, Microsoft Exchange og Novell GroupWise i det øverste sjiktet av verktøy for gruppevare og arbeidsflyt. En viktig utvikling de siste to årene, er tilretteleggingen for Internett og intranett.

Verktøyet har hittil fristet en tilværelse som felles tiltak mellom ICL og Fujitsu. ICL har Fujitsu som hovedaksjonær, og er et av de mange mellomstore dataselskapene som overlever som tjenesteleverandør og systemintegrator. Maskinvarearven fra tidligere tiders datasatsing i både Ericsson og Facit er det lite igjen av.

Nå er TeamWare Group-selskapene i Storbritannia, Sverige og Finland overført til Fujitsu, sammen med alle rettigheter til varemerker, opphavsrett osv. Det europeiske hovedkvarteret forblir i Helsinki i Finland.

- De tusen personer som arbeider med TeamWare, skal samles under felles eierskap. 550 av dem er utviklere. Av disse er halvparten i Japan, 200 i Finland, forteller pressetalsmann Erik Andersson i TeamWare AB i Sverige.

- Fujitsu vil satse mer globalt på TeamWare og anvende TeamWare-navnet over hele verden. I Europa kommer vi til å få mer penger til markedsføring, og vi har som mål å skaffe flere partnere, også i Norge.

Dagens norske partnere er ICL Data, og - etter konkursen i UniTeam - Ergo Team.

- Vi diskuterer muligheten av å opprette en lokal avdeling i Norge. Vi har fått henstillinger fra store norske kunder om at de vil sette pris på å få lokale kontakter. Skal vi utvide partnerbasen, er det nok et sterkt motiv for å etablere oss i Norge, som vi har gjort i Danmark.

Blant store TeamWare-kunder i Norge er Trøndelag fylkeskommune og TV2.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.