Teater Ibsen sender direkte på web

I januar neste år vil et banebrytende eksperiment bli foretatt i Skien: Teater Ibsen setter opp et teaterstykke live på Internett.

I januar neste år vil et banebrytende eksperiment bli foretatt i Skien: Teater Ibsen setter opp et teaterstykke live på Internett.

Telemarksavisa (TA) skriver om forestillingen "Det finnes ikke Ray-Ban briller i himmelen" som vanligvis blir framført på tradisjonelt vis. Oslo-jenta Hanne Lindbæk, som blant annet har spilt i NRK-serien Offshore, står alene på scenen i 45 minutter og spiller en ung jente som er svært misfornøyd med farens nye kjæreste.

Lørdag 15. januar blir stykket imidlertid vist for et noe større publikum: tre kameraer kommer til å fange inn skuespillet og sende det direkte ut på Internett. Det skal i utgangspunktet kun vises denne ene gangen via web.

Målgruppen for sendingen er unge mellom 13 og 18 år. Initiativtakerne, Teater Ibsen, selskapet Streamline og ungdomshuset Puls, har som mål med dette originale grepet å bruke Internett til å gjøre teater mer akseptert blant unge. Ifølge TA mener skuespilleren Lindbæk at framtidens teater kan bli interaktivt hvor skuespillere og publikum jobber sammen om produksjoner.

For å dra full nytte av stykket neste år bør man sitte med en ISDN-linje og ha lastet ned programvare fra RealNetworks Inc..

Til toppen