Teater og mat levert på døren

Scandinavia Online skal i løpet av høsten kunne levere alle varer som bestilles over nett direkte på døra. Det betyr at du skal kunne få alt fra matvarer til teaterbilletter levert hjem til deg.

Scandinavia Online skal i løpet av høsten kunne levere alle varer som bestilles over nett direkte på døra. Det betyr at du skal kunne få alt fra matvarer til teaterbilletter levert hjem til deg.

- Vi har i lengre tid holdt på med å bygge opp et system i samarbeid med Posten og Rema 1000 om utlevering av dagligvarer i Oslo og Trondheim. Systemet skal i løpet av noen måneder utvides til hele Norge og mange flere tilbydere, sier Ole Norheim i SOL Nærhandel til digi.

Blant de varene SOL håper skal gå rett hjem hos hjemmebrukerne, er matvarer, CD-plater og teaterbilletter. Prisene for utkjøring skal ligge et sted rundt 50 kroner, noe Nordheim mener at både tilbydere og kunder skal kunne leve med.

- Fra oss leveres denne tjenesten til kostpris. Leveringen er ikke noe vi skal tjene penger på , sier han, og legger til at det også på utkjøringssiden skal knyttes avtaler med flere selskaper for å drive frem konkurranse på prissiden. Etter det digi kjenner til skal det ha vært samtaler mellom SOL og Tiny budbiler på dette området, men Nordheim vil ikke kommentere saken utover at SOL er på utkikk etter samarbeidspartnere som kan gjøre en skikkelig jobb.

Systemet for utkjøring skal bygges ut etappevis. I første omgang vil det gjelde Stor-Oslo, der systemet skal være klart rundt november måned. Resten av landet skal etter Postens planer kunne få varer hjemkjørt i løpet av året, sier Nordheim. Det var fredag ikke mulig å få disse planene bekreftet av Posten.

SOL har i lengre tid levert matvarer hjem til folk i Oslo og Trondheim. Når systemet nå bygges ut til å gjelde nær sagt alle produkter, vil det kunne skape store endringer i folks kjøpemønster, mener Norheim.

- Nå blir det slutt med å gå på postkontoret, sier han.

Til toppen