BEDRIFTSTEKNOLOGI

TechNet blir avviklet

Microsoft legger ned populær ordning.

Developers, developers, developers... Snart må dere betale mer enn før for programvare fra Microsoft.
Developers, developers, developers... Snart må dere betale mer enn før for programvare fra Microsoft. Bilde: Bloomberg/All Over Press/Getty Images
2. juli 2013 - 10:41

Microsoft har besluttet å avvikle TechNet-abonnementene sine, som helt siden 1998 har latt kunder fråtse i selskapets rikholdige programvareportefølje for en billig penge.

Fases ut

Siste mulighet for å tegne abonnement blir 31. august, altså om litt under to måneder. Allerede kjøpte abonnement kan aktiveres inntil én måned senere. Så vil ordningen forsvinne i takt med at abonnementene løper ut.

TechNet-abonnementene kommer nok til å bli savnet av mange.
TechNet-abonnementene kommer nok til å bli savnet av mange.

De tilhørende TechNet-bloggene og støttefunksjoner forsvinner ikke, men det gjør altså det som i femten år har vært den rimeligste måten å lovlig skaffe seg programvare fra Microsoft på.

Nye tider

Lisensene har riktignok vært begrenset til evaluering av programvaren, men dette har i realiteten vært lite håndhevet – med unntak for grove tilfeller av misbruk – typisk hvis lisensnøklene er benyttet på et stort antall maskiner.

TechNet-kunder har kunnet installere omtrent rubbel og bit av klient- og serverprogramvaren deres, og det til en årlig kostnad som knapt tilsvarer prisen av én Windows-lisens.

«Endringer innen IT-trender og forretningsdynamikk» blir i en FAQ oppgitt som årsaken til avviklingen.

Datosperre

Ifølge Microsoft vil de heller satse på gratis, tidsbegrensede versjoner av programvaren gjennom ressurser som TechNet Evaluation Center, opplæring i Microsoft Virtual Academy i tillegg til kompetanseutveksling på TechNet-forumene.

MSDN-abonnementene myntet på utviklere blir ikke berørt av nedleggelsen, men selv om disse pakkene også gir (en mer begrenset) tilgang til programvaren, er prisnivået også langt høyere enn tilfellet har vært med TechNet.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.