Ted Hanisch går av

Ted Hanisch går av som arbeidsdirektør etter avsløringene om juks i Aetat.

Arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo (Ap) tar Hanisch' oppsigelse til etteretning og uttrykker at han er fornøyd med den omstillingen Hanisch har ledet Aetat gjennom. Kosmo er imidlertid sterkt kritisk til den ukulturen som har spredd seg i etaten under Hanisch' ledelse.

- Man kan også spørre seg om det er andre ting i etaten som preges av denne ukulturen, sier Kosmo til NTB.

Det var torsdag i forrige uke Det Norske Veritas presenterte tall som viste at mer enn hver fjerde jobb som er blitt formidlet av Aetat i peroden 1998 til 1999 ikke har vært reelle jobbformidlinger. Aetats statistikk har følgelige gitt et feil bilde av arbeidsmarkedet, slik VG avslørte i september.

Det Norske Veritas startet 21. september en gransking av arbeidsformidlingen i Aetat etter at Norsk Tjenestemannslag påsto at Aetat oppga uriktige tall. Arbeidsdirektør Ted Hanisch avviste at dette var et stort problem. Dagene siden, spesielt granskingsrapporten fra DNV, har vist at Hanisch tok feil

Som varslet på NRK Dagsrevyen i går kveld, sa Ted Hanisch i dag opp som direktør for Aetat.

Hanisch mener imidlertid at han forlater en etat som er mer moderne og strømlinjeformet enn den han overtok for seks år siden, selv om han tar selvkritikk på at rapporten fra Norsk Tjenestemannslag som antydet jukset, ikke ble tatt alvorlig.

Statsråd Kosmo varsler nå en bred gjennomgang av hele Aetat for å forsikre seg om at det ikke finnes flere skjelett i skapet.

Ifølge NTB ber nå Høyre om at Kosmo møter i Stortingets kommunalkomité for å redgjøre for saken.

Til toppen