DIGI.NO

Teknikk for digitale blader vokser raskt

Zinio-programmet som viser blader slik de ser ut i virkeligheten og nå kaster til og med Playboy seg på.

25. aug. 2005 - 09:24

De første nettpublikasjonen begynte å lage sine sider i HTML og det har man fortsatt med - til tross for de svært begrensede mulighetene HTML gir på layout. Enkelte har forsøkt seg med Acrobat-kopier av papirpublikasjoner, men dette har ikke blitt noen suksess.

Det er en ny aktør - Zinio - som nå vokser kraftig. Det er langt frem, men over 300 publikasjoner bruker nå Zinio-programvare for la kunder laste ned og lese digitale versjoner av forskjellige publikasjoner.

Den store forskjellen på Acrobat og Zinio er at sistnevnte stabler sidene som i et blad og med en animasjon får man vist at man blar fra side til side. Men Zinio gir alle fordelene HTML-sider gir med hyperleker, søk og zoom-muligheter.

Nå har Zinio fått inn en ny prestisjekunde som understreker utviklingen. Playboy offentliggjorde i går at selskapet skal begynne å selge hele bladet sitt i digitalt format, skriver Cnet. Playboy mener at stadig flere blir vant til å lese på skjerm og er villig til å kjøpe digital-versjoner av blader.

Forlag kan spare store penger på digitale blader, for trykking og porto er dyrt. Foreløpig er det primært amerikanske blader som har skapte en Zinio-marked. Men i motsetning til mange andre aktører sier Playboy at den digitale versjon vil koste det samme som papirversjonen.

Her kan du lese mer om Zinio og laste ned deres leser-program. (Tilbudet om gratis-blader på denne siden gjelder bare kunder bosatt i USA).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.