Teknisk knockout på Yahoo!

Yahoo! ble i går kveld offer for et cracker-angrep som slo siden offline i tre timer. "Tjenestenekt-angrepet" skal ha kostet selskapet millioner av dollar i tapt omsetning og tillit.

Yahoo! ble i går kveld offer for et cracker-angrep som slo siden offline i tre timer. "Tjenestenekt-angrepet" skal ha kostet selskapet millioner av dollar i tapt omsetning og tillit.

Ifølge en talsperson fra Yahoo! ble sidene deres angrepet omkring kl. 18:30 norsk tid i går kveld. Sidene var nede til 21:30, selv om endel av Yahoo!s nettverk fortsatt var tilgjengelig. Dette angrepet skal være det største vellykkede denial-of-service-angrep i nettets historie. Det skal ikke være snakk om tap av informasjon, endring av sider eller brudd på sikkerheten på sidene. Hverken e-post-kontoer, passord eller annen privat informasjon ble endret.

Yahoo! har 42 millioner individuelle besøkende i måneden, noe som plasserer sidene rett bak AOL som ligger helt på topp, ifølge nettrating-firmaet Media Metrix. Som et av de største selskapene på nettet er Yahoo! vant til hacke- og cracke-forsøk, men dette er første gang angripere har klart å presse dem av nettet, sier Yahoo!s talsperson til ZDNet. I løpet av natten skal Yahoo! ha installert filtre som skal hindre nye angrep, og nettverket skal være oppegående igjen.

Angrepet på Yahoo! kalles et 'distributed, coordinated denial-of-service attack', hvor crackeren(e) illegalt bruker en rekke maskiner rundt omkring på nettet. Disse maskinene er blitt programmert til å sende ut stadige forespørsler om oppkobling til en bestemt server. Siden angrepet foregår fra mange forskjellige steder kan det synes som om forespørslene er legitime oppkoblingsforsøk med det resultat at andre får problemer med å komme seg inn på den utsatte adressen. Angrepet kan også medføre at serveren kneler under stresset eller eventuelt krasjer helt. Det dette som skjedde i går ettermiddag, ifølge både Yahoo! og deres ISP, Global Center.

Ingen har hittil tatt på seg ansvaret for angrepet.

Til toppen