Tekniske problemer gir utsatt Intel-lansering

Deler av Intels nye brikkesett for bærbare PC-er, Centrino 2, kommer senere enn planlagt.

Tekniske problemer gir utsatt Intel-lansering

Deler av Intels nye brikkesett for bærbare PC-er, Centrino 2, kommer senere enn planlagt.

En kombinasjon av tekniske og sertifiseringsrelaterte problemer gjør at Intel må utsette lanseringen av den nye Centrino 2-plattformen for bærbare PC-er, også kjent som Montevina. Det forteller en representant for selskapet til New.com.

    Les også:

Intel har tidligere antydet at Centrino 2-plattformen skulle lanseres etter Computex 2008-messen som arrangeres i Taipei i begynnelse av juni, men nå forteller talskvinnen Connie Brown at enkelte av komponentene i plattformen ikke vil bli tilgjengelige før på et senere tidspunkt.

De første av prosessorene til Centrino 2-plattformen skal sammen med enkelte brikkesett gjøres tilgjengelige den 14. juli. Dette inkluderer modeller klokket mellom 2,26 og 2,8 GHz, samt ekstremmodellen X9100, som trolig vil være klokket til 3,06 GHz. Prisen på prosessorene skal ifølge News.com ligge på mellom 209 og 851 dollar.

Den ene årsaken til utsettelsen av Centrino 2-brikkesettene er at WLAN-modulen ikke er blitt sertifisert. Ifølge Brown skyldes dette en feil som ble gjort under søknadsprosessen og testingen av antenner. Det skal ikke være noe teknisk galt med løsningen. Den endelige utgaven, Shirley Peak, kan derfor ikke ventes før i august.

Det andre problemet skal være knyttet til Cantiga-brikkesettet og grafikken som er integrert i brikkesettet, men Intel skal ikke ha fortalt hva problemet egentlig går ut på. Brikkesettet som blir sluppet den 14. juli skal derfor inkludere integrert grafikk, men støtter diskrete grafikkløsninger fra Nvidia og AMD.

Intel skal slippe to versjoner av brikkesettet med intern grafikk, GM45 og GM47, men dette vil nå først skje den 5. august, ifølge Brown.

Heller ikke den trådløse modulen som skal støtte både WLAN og Wimax, Echo Peak, vil bli lansert nå. Intel har ikke oppgitt noen nøyaktig dato for denne lanseringen.

    Les også:

Til toppen