BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tekno-bobler topper børsen

Det er lite som tyder på at luften går ut av børsboblen Opticom. I dag fortsatte selskapet å stige og nådde ny toppnotering siden introduksjonen. Visma ser ut til å bli dagens børsvinner.

Eirik Flaa
5. aug. 1997 - 17:51

Til tross for mye skepsis til Opticoms høytflyvende planer, har aksjen fortsatt å stige og nådde i dag ny toppnotering dersom man ser bort fra den skyhøye introduksjonsprisen. Opticom har steget jevnt og trutt siden mediastormen mot selskapet, men volumet har vært relativt beskjedent. En runde blant analytikere avslørte at de fleste ikke ville røre aksjen.

Men noen har sansen.

- Jeg tror ikke det er noen tvil om at teknologien til Opticom fungerer. Det store spørsmålet er hvorvidt de klarer å kommersialisere den. De trenger først og fremst en solid partner, sier en analytiker som følger selskapet tett til digi. Han medgir likevel at selskapet er å betrakte som en boble, men på den annen side er potensialet stort.

- Aksjen kan godt være verdt 1000, og dersom det er 30 prosent sjanse for at de lykkes, tror jeg aksjen er riktig priset, sier analytikeren, som mener den pågående forhandlingsrunden med mulige partnere blir svært avgjørende.

Dersom ingenting dramatisk skjer, ser det ut til at Visma blir dagens børsvinner. Aksjen er i skrivende stund opp 24 prosent (kl. 15:50).

- Jeg aner ikke hva som ligger bak den plutselige oppgangen, sier daglig leder i Visma, Jarle Dragvik, til digi. En analytiker mener likevel at løse rykter sier at selskapet skal splittes opp, og at Agresso har vært inne på tanken på å kjøpe en av de gjenværende bitene.

Tandberg Data har også hatt en solid kursutvikling den siste tiden, og det er knyttet stor spenning til resultatene som kommer neste uke. Ordet i markedet skal likevel være at dette ikke er årsaken til kursoppgangen. Resultatet, som kommer til uka, skal ifølge en annenhåndsinformasjon fra Tandberg Data, være svakere enn forrige kvartal.

- Kursen kommer til å falle kraftig neste uke dersom selskapet ikke disker opp med noen ekstra godbiter ved siden av, sier en analytiker til digi. Hans eneste forklaring på at kursen fortsatt ligger rundt rekordhøyder er at selskapet angivelig skal inngå en OEM avtale med selveste Compaq. Tandberg Data vil hverken bekrefte eller benekte ryktene.

- Rent prinsipielt vil vi ikke uttale oss om kunderelasjoner uten at det går via Oslo Børs, sier finansdirektøren i Tandberg Data til digi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.