RESULTATERFINANS

Tekno- og SMB-børs slås sammen

Den amerikanske teknologibørsen Nasdaq, gikk onsdag med på å betale 140 millioner dollar for å fusjonere med American Stock Exchange (AMEX). De to selskapene mener at fusjonen kan gi innsparinger på flere hundre millioner dollar i løpet av en femårsperiode.

Eirik Flaa
19. mars 1998 - 13:19

Den amerikanske Nasdaq-børsen og Amercan Stock Exhange har endelig blitt enige om å fusjonere de to markedsplassene. Enigheten består i at Nasdaq betaler 140 millioner dollar til det fusjonerte selskapet hvorav 110 millioner dollar skal brukes til å oppgradere og viderutvikle Amex' handelssystem. De resterende 30 millioner dollar skal avsettes til potensielt verditap for Amex-aksjonærenes seter etter fusjonen med Nasdaq.

Til tross for fusjonen understreker Nasdaq-sjefen, Frank Zarb, at de to markedene forsatt vil være separert, men under samme ledelse. Den viktigste konsekvensen av fusjonen vil ifølge de to børsene være kostnadsinnsparinger i hundre-millioner-dollar-klassen i løpet av en femårsperiode.

Det er ventet at det oppnås formell enighet rundt sammenslåingen i løpet av et par uker, men først må styrene i de respektive børsene få godkjennelse av sine respektive generalforsamlinger. I tillegg til dette vil det amerikanske kredittilsynet (Securities And Exchange Commission) og justisdepartementet gå gjennom konsekvensene av avtalen for å sjekke om det foreligger konkurransehemmende effekter ved fusjonen, eller om avtalen er i strid med amerikanernes anti-kartell-lovgivning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.