BEDRIFTSTEKNOLOGI

Teknologi-aksjer i været

Tandberg Data (TAD) og PC-Systemer sto i spissen for en kraftig aksjeoppgang på børsen fredag. TAD gikk opp nesten ti prosent, mens PC-Systemer steg med over åtte prosent. Unntaket var Sysdeco som tapte nesten fem prosent av sin aksjeverdi fredag.

Sigvald Sveinbjørnsson
11. nov. 1996 - 09:45

Teknologiaksjene hadd en god dag fredag på Børsen. I spissen var Tandberg Data med en oppgang på 9,68 prosent og PC-Systemer som steg med 8,20 prosent. Hitec hadde også en god dag, opp 5,94 prosent. Taperen ble Sydeco group som falt med ytterligere 4,85 prosent.

- Vi la frem våre kvartalstall 1. november og fortalte litt om hva vi vil drive med fremover. Utover det har jeg ingen forklaring på fremgangen, sier Jon Bjørnstad, administrerende direktør i Tandberg Data til digi:data.

- Tandberg Data la frem bra tall for 3. kvartal og ledelsen var meget optimistisk med hensyn til fremtiden og kommende produktlanseringer, sier en analytiker som følger bransjen. I etterkant av presentasjonen har nok endel aktører vært på besøk hos Tandberg og likt hva de har sett. Selskapet er jo ikke overskrekkende høyt priset med en P/E på 20. Med forventet vekst vil P/E komme ned i 14. Ellers har nok rentenedgangen hatt sitt og si, og det var jo flere selskaper som gikk opp fredag. Generelt har selskaper som har vist bra inntjening fått markedets tillitt. Dessuten meddelte Tandberg om at Jan Haudemann Andersen, aksjonær og styremedlem i TAD kjøpte 50.000 aksjer og 250.000 opsjoner i selskapet. I tillegg kjøpte Einar J. Greve, styremedlem i TAD, 50.000 opsjoner i selskapet.

Schibsted-gruppen avsluttet en god dag fredag med en oppgang på 5,10 prosent som nok var påvirket av den sensasjonelle fusjonen mellom Schibsted Nett og Telenor Online, der Telenor Online tar over alle Schibsted Netts Internett-aksesskunder og de to selskapene danner et felles innhold- og Internett-gatewayselskap, Scandinavia Online AS. I andre nyheter ble det meldt om at Schibsted og Tele Danmark kjøpte den danske Metronome-gruppen som produserer og distribuerer musikk, filmer, TV-program, og videoprodukter i Danmark.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.