RESULTATERFINANS

Teknologiaksjer står foran kraftig oppgang?

FED kuttet overraskende renten i går, årets fjerde rentekutt, og Lehman Brothers tror bunnen er passert og at teknologiaksjer vil lede utviklingen.

Oddmund Grøtte
19. apr. 2001 - 12:38

FOMC (rentekomiteen i Federal Reserve (FED), USAs sentralbank) mener tydeligvis at den økonomiske situasjonen er såpass alvorlig at de ikke kunne vente til neste planlagte møte den 15. mai. Forrige gang FED senket renten overraskende, den 3. januar, gikk også aksjekursene til himmels i løpet av få minutter, akkurat som i går. Men kursutviklingen én måned etter var ikke særlig oppløftende:
FED-effekten som forsvant


Vil det bli annerledes denne gangen?

Ifølge research gjort av investeringsbanken Lehman Brothers på hvordan kursutviklingen har vært i etterkant av FED-kutt, har den brede indeksen S&P 500 i snitt bunnet ut tre måneder etter at FED startet kuttene, skriver TheStreet.com. Etter at bunnen er passert, stiger indeksen 31 prosent i løpet av ett år. Halvparten av denne stigningen skjer i de første fem ukene etter bunnen. Statistikken viser at det er teknologiaksjer som stiger raskest blant de viktigste sektorene.

Charlie Reinhard, seniorstrateg i banken, sier til TheStreet.com at det ikke er noen grunn til at det bør være annerledes denne gangen.

- Tonen i markedet bedrer seg nå, akkurat når den skulle basert på historien, sier Reinhard. Han peker på at S&P 500 bunnet ut den 4. april, hittil årets laveste notering, tre måneder etter at FED kuttet renten første gang.

Reinhard tror at bare en økonomisk resesjon kan hindre markedet i å stige (hva ellers, red. anm....). Men noen resesjon tror ikke banken på.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.