JUSS OG SAMFUNN

Teknologidirektør i Huawei: – Norge kan bruke sitt renommé til å berolige

Teknologidirektør Paul Scanlan i Huawei er på norgesbesøk, og tirsdag morgen møtte han professor Olav Lysne til debatt om den kinesiske telecomgigantens rolle i Norge og det iskalde forholdet til USA.

Fra venstre: Varog Kervarec, ordstyrer og redaktør i Inside Telecom, Olav Lysne, professor og direktør hos Simula, Paul Scanlan, Huaweis teknologisjef, og Odd Richard Valmot, journalist i Teknisk Ukeblad.
Fra venstre: Varog Kervarec, ordstyrer og redaktør i Inside Telecom, Olav Lysne, professor og direktør hos Simula, Paul Scanlan, Huaweis teknologisjef, og Odd Richard Valmot, journalist i Teknisk Ukeblad. Foto: Heidi Sævold
Heidi SævoldHeidi SævoldJournalist
18. juni 2019 - 17:36

Den kinesiske telecomgiganten Huawei er i hardt vær etter kraftige handelssanksjoner fra USA, og selskapet innrømmet nylig at de forventer milliardtap de neste to årene. I Norge har Telenor i stor grad benyttet Huawei-utstyr i 5G-satsingen sin, men konsernet har også i økende grad begynt å inngå avtaler med rivaler – deriblant Nokia. 

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.