JUSS OG SAMFUNN

Teknologirådet sletter Facebook-siden sin

Følger etter Datatilsynet.

Teknologirådet følger etter Datatilsynet og sletter sin Facebook-side.
Teknologirådet følger etter Datatilsynet og sletter sin Facebook-side. Bilde: Thought Catalog/Unsplash
23. sep. 2021 - 23:40

Etter 13 år på Facebook har det offentlige organet Teknologirådet bestemt seg for å slette siden sin.

Beslutningen kommer etter at Datatilsynet har konkludert med at de velger å ikke bruke Facebook i sitt kommunikasjonsarbeid fordi de mener det medfører en for høy risiko for brukernes rettigheter og friheter.

– Med vurderingen Datatilsynet har publisert om hvorfor de selv ikke kan ha en side på Facebook, ser vi at den eneste måten å minimere deling av data om brukerne våre på Facebook er å slette Teknologirådet på Facebook, skriver Teknologirådet i en oppdatering på sine nettsider.

Rådet opplyser at de har hatt en relativt begrenset bruk av Facebook, hovedsakelig for å spre informasjon om saker fra egne nettsider, arrangementer og mediesaker der de er kilde.

Teknologirådet er et offentlig organ for teknologivurdering som gir råd til Stortinget og regjeringen om ny teknologi. En viktig del av rådets samfunnsoppdrag er også å bidra til den offentlige teknologidebatten.

Dette er ikke første gang Indias statsminister, Narendra Modi, anklages for å bruke Pegasus-spionvaren for å overvåke politiske motstandere. Bildet er fra protester mot nettopp slik overvåkning i India i 2021.
Les også

India anklages for å bruke spionvaren Pegasus mot kritiske journalister

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.