Teknosjefen forlater Facebook

Starter nytt prosjekt med tidligere Google-kollega.

Teknosjefen forlater Facebook
Teknologidirektør Bret Taylor slutter i Facebook for å begi seg ut på nye gründereventyr med kamerat og tidligere Google-kollega Kevin Gibbs. Bilde: Stephen Lam/Reuters/Scanpix

Facebook gjennomfører sitt første lederbytte siden den trøblete børsintroduksjonen i forrige måned.

Fredag kveld varslet Chief Technology Officer (CTO) Bret Taylor at han takker for seg, og slutter i løpet av sommeren.

Det er ikke hvem som helst som nå forlater dem.

Taylor har i nærmere tre år ledet det viktige arbeidet med Facebook-plattformen, men også selskapets satsing på mobile løsninger.

- Det er trist å slutte, men jeg gleder meg til å starte et nytt selskapet sammen med kameraten min Kevin Gibbs, skriver teknologidirektøren i en statusoppdatering.

Ifølge AllTHingsD blir funksjonene hans erstattet av Mike Vernal og Cory Ondrejka, som etter opprykk i Facebook overtar ansvaret for henholdsvis plattform og mobil.

Erfaren

Bret Taylor fulgte med over til nettgiganten etter oppkjøpet av FriendFeed, som han var med å starte og ledet inntil de ble slukt.

Tidligere i karrieren jobbet han fire år i Google, hvor han ble belønnet med søkegigantens høyeste utmerkelse «Founders Award». I denne peridoen ledet han mer enn 25 vellykkede produktlanseringer, deriblant Google Maps med tilhørende API og Google Web Toolkit. Han startet også Googles produktgruppe for utviklere.

Det er foreløpig ukjent hva Taylor og Gibbs skal gjøre sammen. Sistnevnte er selv en tidligere sentral skikkelse fra Google, der han blant annet skapte App Engine, Googles nettskyløsning for webapplikasjoner.

    Les også:

Les mer om: