Tekstmeldinger sprengte alle rekorder

Den første timen av år 2000 ble satt ny rekord i antall sendte tekstmeldinger i Telenor Mobils nett

Den første timen av år 2000 ble satt ny rekord i antall sendte tekstmeldinger i Telenor Mobils nett

Det burde ikke ha kommet som noen overraskelse at bruken av tekstmeldinger (SMS) fra mobiltelefoner skulle sette ny rekord i natt. Den generelle bruken av slike korte beskjeder har vokst kraftig det siste året.

Likevel er det imponerende tall Elisabeth H. Gjølme, informasjonsdirektør i Telenor Mobil kan fortelle om i forbindelse med nyttårsfeiringen.

- I løpet av den første timen av år 2000 ble det sendt 540.000 tekstmeldinger. Med til sammen tre millioner tekstmeldinger i løpet av nyttårskvelden og -natten (fra klokken 18 til 02) betyr det at Telenor Mobils GSM-abonnenter i gjennomsnitt sendte to tekstmeldinger hver, forteller Gjølme i en pressemelding.

Trafikken ellers i mobilnettet gikk ifølge Gjølme stort sett som normalt. Men som forventet ble det kapasitetsproblemer i Oslo sentrum etter midnatt, slik at det ikke var lett verken å få ringt eller sendt tekstmeldinger.

- Selv om kapasiteten for Oslo sentrum for anledningen var utvidet med 250 prosent, viste dette seg å være i minste laget for feststemte mobilbrukere, sier Gjølme.

digi.no har forøvrig fått meldinger fra mobilbrukere i andre deler av landet som også ha opplevd problemer med å komme gjennom denne nyttårsnatten. Det er blitt rapportert om at samtaler er blitt brutt og at enkelte har samtaler er blitt mottatt av feil abonnent.

Til toppen