Tele 1 Europe endrer sin UMTS-søknad

Tele 1 Europe skal på en pressekonferanse i morgen utvide sin UMTS-søknad. Selskapet har funnet et smutthull for å gjøre dette etter leveringen.

Tele 1 Europe skal på en pressekonferanse i morgen utvide sin UMTS-søknad. Selskapet har funnet et smutthull for å gjøre dette etter leveringen.

15. august leverte syv søkere og allianser inn sine søknader på de fire UMTS-lisensene som skal deles ut i Norge. Tidsfristen ble strukket så langt som mulig og etter hvert toget aktørene inn til departementet for å levere. Les om søkerne: Store forskjeller peker ut UMTS-vinnere

Analytikere blant annet digitoday.no snakket med pekte ut sterke og svake søknader. Asgeir Myhre i Teleplan mente Tele 1 Europe hadde levert en svak søknad: Orange og Enitel ligger best an

Men nå ser det ut som som Tele 1 Europe utvider sin søknad. Selskapet søkte sammen med Western Wireless og Rix Telecom, men i dag kom det innkalling til pressekonferanse på onsdag. "Utvidet UMTS-konsortsium" er tittelen på pressekonferansen.

Partene selskapene skal offentliggjøre kan godt være de samme selskapet søkte med i Sverige. I tillegg til partnerne i Norge, Rix Telecom og Western Wireless, søkte selskapet sammen med 2G/3P Group og You Communication (tidligere Tele Pluss). Det kan også være at Tele 1 Europe har funnet seg en helt ny partner.

- Vi tar bare høyde for eierendringer i selskapene som har søkt. Andre forandringer i søknaden, som nye partnere eller løfter om bedre dekningsgrad vil ikke bli tatt til følge, forteller Eva Hildrum, ekspedisjonssjef i Samferdselsdepartementet til digitoday.no. Jeg er ikke kjent med at Tele 1 Europe skal offentliggjøre noen endringer, påpeker hun.

- Søknaden vår er levert inn av den juridiske enheten Business Nett. Vi lar nye partene kjøpe seg inn i dette selskapet. Denne konstruksjonen gir dermed mulighet til å føye til nye partnere etter at man har levert søknaden. Departementet er inneforstått med at denne muligheten for endringer i søknadene, sier Marianne T. Haupberg, viseadministrerened direktør i Tele 1 Europe til digitoday.no.

- Søknaden er levert, vi kan ikke endre den, sier Torill Skogsholm, direktør for samfunnskontakt hos Netcom til digitoday.no.

Skogsholm var statssekretær i Samferdselsdepartementet under Odd Einar Dørum og Sentrums-regjeringen.

Til toppen