Tele 2 kaster ut Accenture

Accenture ble kastet ut etter en mislykket iinnføring av et nytt kostnads-effektiviserende betalingsystem.

Tele 2 kaster ut Accenture

Accenture ble kastet ut etter en mislykket iinnføring av et nytt kostnads-effektiviserende betalingsystem.

Konsulentgiganten Accenture skulle gjennomføre et prosjekt for å gjøre betalingssystemet teleselskapet Tele 2 bruker mer kostnadseffektivt. Oppdraget var verdt mer enn 50 millioner kroner.

- Vi har nett i 24 land og har mye å vinne på å anvende samme plattform, faktureringssystem og lignende. Det er nødvendig å effektivisere for å holde en høy lønnsomhet, uttalte Lars-Johan Jarnheimer, administrerende direktør i Tele 2 Sverige i fjor høst, i følge Realtid.se.

I mai 2004 fikk IT-konsulentene i Accenture oppdraget etter å ha priset seg lavt for å komme inn. Etterhvert skal Accenture ha presset på Tele 2 for å få betalt for ekstra arbeid som ikke var inkludert i avtalen.

Spania var første land ut og skulle det rulles ut i to land per måned før prosjektet skulle være ferdigstilt høsten 2005. I forrige uke satte Tele 2 foten ned, etter at bare 5 av 24 land var ferdig utrullet av systemet som kalles Singl.eView. Ifølge Realtid.se er det bare Spania, Portugal, Belgia og Tyskland som har blitt klare.

120 konsulenter fra Accenture ble kastet ut.

- Vi kommer til å beholde Singl.eView i de land der det er implementert og forhåpentligvis fortsette i øvrige land ogs, sier Svedberg til Realtid.se. Han vil ikke diskutere relasjonen til Accenture gjennom media.

Accenture vil ikke kommentere saken til Realtid.se, men bekrefter at prosjektet er avsluttet.

Til toppen