Tele 2-sjefen skryter av norske telemyndigheter

Tele 2-sjef Lars-Johan Jarnheimer mener norske myndigheter gjør en god jobb for utfordrerne i det norske telemarkedet og hevder Tele 2 fortsatt vil være en seriøs utfordrer til Telenor, tross nedskjæringer.

Konsernsjef Lars-Johan Jarnheimer i morselskapet Tele2 AB har all grunn til å ha et godt forhold til norske telemyndigheter.

Tele2 har i Norge fått en konsesjon til utbygging og igangsetting av et tredje generasjons mobilnett i Norge og skulle sette i gang prøvedrift den 1. desember i fjor. Det har foreløpig ikke blitt noe av, noe som ikke synes å bekymre Jarnheimer.

Overfor digi.no benytter han sjansen til å skryte av norske telemyndigheter for en offensiv innstilling til problemstillingene på teleområdet, spesielt når det gjelder konkurranse og priser.

- Nå blir vel mine norske kolleger sure, men i Norge har jo de regulatoriske myndighetene vært flinke til å hjelpe alternativer og drive ned prisene. De er mer aktive og involverer seg mer enn mange andre myndigheter i Europa, sier Jarnheimer i et intervju med digi.no.

- I Sverige er Post - og Telestyrelsen i ferd med å endre seg, det ser vi på prisnivået også. Men jeg bruker å si det i foredrag jeg holder at norske myndigheter er de mest aktive, sier han.

Men til tross for gode rammebetingelser i Norge, har ikke Tele2-sjefen vært villig til å holde Tele2 Norge på samme nivå som tidligere. Nylig måtte svenskene kutte organisasjonen med 20 personer, uten at den norske sjefen i utgangspunktet ville opplyse hvor mange som måtte gå.

- Er det sannsynlig at dere med 80 ansatte kan være en seriøs konkurrent til Telenor?

- Du må huske på at vi for eksempel i Frankrike er den nest største fastnettoperatøren og har rundt 38 personer i den franske organisasjonen. I Norge har vi en tredel av kundevolumet vi har i Frankrike, men vi har en mye større produktportefølje og vært i Norge i lang tid, mener han.

Men han innrømmer at organisasjonen i Norge er altfor liten, når de om en stund setter i gang mobilnett i Norge.

- Ja, da må vi nok ruste opp.

Til toppen