BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele 2 vil søke mobil-lisenser

Norske Tele 2 vil snarest mulig etablere seg på mobilmarkedet med service proviseravtaler med NetCom og/eller Telenor Mobil. Tele 2 er også interessert i å overta Telias gamle GSM 1800 mobil-lisens og melder seg samtidig som kandidat til en av de fire norske UMTS-lisensene som etter planen skal lyses ut til høsten.

Frode Eriksen
21. jan. 2000 - 10:59

Dette bekrefter administrerende direktør i Tele 2 Norge, Henrik Ringmar overfor digi.no.

Mulighetene for Tele 2 åpnet seg da svenske NetCom solgte ut sine aksjer i det norske mobilselskapet NetCom i fjor høst til et annet selskap i Kinnevik-sfæren; Societe Europeenne de Communication (SEC) . Da konkurrerte ikke lenger NetCom AB med seg selv og Tele 2 fikk tilnærmet frie hender innenfor mobilmarkedet i Norge.

Ringmar sier at selskapet med sine 220.000 telefonikunder allerede har en stor kundebase som lett kan knyttes til en mobiltelefonitjeneste. Dette vil også skape synergier for selskapet som slipper å lete etter nye kunder når en mobiltjeneste lanseres.

- Vi mottar ofte henvendelser fra kunder som spør om vi også tilbyr mobiltelefoni, sier han.

Ringmar vil etablere selskapet som mobiloperatør snarest mulig og aller først gjennom en service provideravtale med en eller begge de eksiterende mobiloperatørene, på samme måte som Sense, som lanserte egne mobiltjenester mandag.

Han legger ikke skjul på at betingelsene selskapet har fått forelagt så langt ikke gir selskapet særlig lønnsomhet, og bekrefter at forhandlinger om slik tilgang pågår.

Men aller helst vil Ringmar bygge eget mobilnett og sier selskapet vil melde seg som søker på den ledige GSM 1800-lisensen som Telia leverte tilbake til staten da selskapet fusjonerte med Telenor i fjor.

- Får vi den kan vi starte byggearbeidet i sommer og være klar med den første delen av nettet i løpet av året. Vår interesse for denne lisensen avhengiger også av de betingelsene som knyttes til lisensen, sier han.

Når de fire nye mobil-lisensene basert på UMTS-standarden lyses ut til høsten er Tele 2 en klar kandidat til en av dem. Ringmar bekrefter også at om Tele 2 skulle satse på egne mobilnett i Norge, så er finansieringen klar. - Vi er en del av et børsnotert selskap med en børsverdi på rundt 60 milliarder kroner, slik at det ikke skulle være noe problem. Mobilaktiviteter har også hatt betydning for verdien til teleselskap, sier Ringmar.

- Om vi skal investere penger i mobilnett vil målet om et overskudd i år også bli forskøvet noe, sier Ringmar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.