BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele Danmark: 10 % vekst eller bli solgt

Nå er det ingen bønn i det danske telekomselskapet. Overskudd og omsetning skal vokse med 10 prosent hvert år. De delene av Tele Danmark som ikke klarer dette de neste to årene blir lagt ned eller solgt.

Frode Eriksen
11. mars 1998 - 12:46

Ameritechs krav til selskapet er i ferd med å bli inprentet av den nye ledelsen med konstituert konsernsjef, Hans Munk Nielsen i spissen.

I en syvpunktsplan for selskapet de neste to årene som styret har vedtatt, settes det klare rammer for virksomheten, som ikke bare gjelder for virksomheten i Danmark. Det forventes at investeringene i utlandet kan oppvise lignende vekst og overskudd. Hvis ikke blir eierinteressene solgt, skriver den danske finansavisen Børsen.

For å oppnå dette skal de ansatte både lokkes og trues. Mens truslen altså er nedleggelse om kravene ikke innfris, vanker det både prestasjonslønn og aksjer i selskapet om målene nås.

Og de ansatte tar det hele med stor ro. Nestleder i kommunikationsforbundet, Per Påskesen, sier til nyhetsbyrået Ritzau at kravene ikke kommer som noen overraskelse og at de de ansatte er vant til å oppfylle ulike målsetninger. Forbundet, som organiserer over halvparten av Tele Danmarks 17.000 ansatte, har fått vite hva som var ventet - av amerikanske fagforeninger - om hvordan tingene foregår i USA.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.