BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele Danmark investerer fem milliarder i Nederland

Det nederlandske mobilmarkedet får torsdag sin femte operatør, når Tele Danmark og Belgacom lanserer sin nye mobiltjeneste, der investeringskostnadene er beregnet til over fem milliarder kroner.

Frode Eriksen
3. feb. 1999 - 09:00

Selskapet, som er 70 prosent eid av Belgacom (der Tele Danmark er en av eierne) og 30 prosent av Tele Danmark, kommer inn på et marked der penetrasjonen er i sterk vekst. Penetrasjonen har økt kraftig fra halvannen million nederlendere med mobil i 1997 til over tre millioner, eller 20 prosent, i 1998. France Telecom etablerte sin mobiltjeneste i landet i januar.

Belgacom og Tele Danmarks nye satsing går under navnet Ben, skriver Børsen Online, som melder at målsettingen er å nå en andel på mellom 180.000 og 230.000 mobilkunder i løpet av året, og en total markedsandel på 25 prosent i løpet av fem år.

Foruten Tele Danmark/Belgacom og France Telecom, består det nederlandske mobilmarkedet av det tidligere telemonopolet KPN NV, det Vodafone-dominerte Libertel, og Telfort som er et samarbeid mellom British Telecom og den nederlandske jernbanen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.