BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele Danmark med aggressiv utenlandsstrategi

Tele Danmark har det siste året kjøpt selskap utenfor landets grenser for 10 milliarder kroner, og mer skal det bli.

Frode Eriksen
18. sep. 1997 - 15:56

Til sammenligning har Telenor investeringsplaner i utlandet på rundt 7 milliarder kroner hvert år fram til 2001. De danske kollegene ligger ikke tilbake for Telenor, snarere tvert imot.

Strategien er at Tyskland med naboland er det mest interessante området. Tele Danmark startet for alvor i 1996 da selskapet sammen med Singapore Telecom og Ameritech kjøpte 49 prosent av aksjene i den belgiske operatøren Belgacom. Tele Danmarks andel er 17,5 prosent og kostet 5 milliarder kroner. I sommer ble mobiloperatøren Talkline kjøpt for 2,5 milliarder kroner, mens selskapet gjennom Telenordia, som eies sammen med Telenor og British Telecom har vist særlig stor interesse for svenske Tele 8, noe som vil gi selskapet innpass på det svenske mobiltelefonmarkedet.

På en pressekonferanse mandag forklarte Tele Danmarks utenlandssjef Lars Grönberg mer om filosofien bak Tele Danmarks oppkjøp. Han forklarte at Tyskland og Tsjekkia står for tur med større oppkjøp. - Målet er en markedsandel i Tyskland alene på 5-7 prosent. Vi vil også by på en av mobillisensene som blir lyst ut i høst i Nederland. Privatisering av televerk i Polen og Litauen er også interessant, sier Grönberg til Dagens Industri.

Oppkjøpene vil sannsynligvis resultere i at omsetningen utenfor Danmarks grenser vil være større enn i Danmark.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.