Tele Danmark øker i Baltikum

Tele Danmark øker sine eierinteresser i Baltikum ved kjøp av nederlandske Millicom East Holding, som igjen eier aksjeposter i de to litauiske mobilselskapene Bite GSM og Comliet.

Etter kjøpet av Millicom East Holding eier Tele Danmark 71,6 prosent av aksjene i Bite og 49 prosent av Comliet. Hva Tele Danmark betalte for aksjene er ikke opplyst, men den danske teleoperatøren sikrer seg ved kjøpet kontrollen over Bites GSM 900 mobilnett og Comliets landsdekkende NMT 450-mobilnett. Bite har i tillegg fått en GSM 1800-lisens.

- Overtakelsen er et ledd i Tele Danmarks strategiske målsetting om å øke eierandeler og innflytelse i teleselskaper i Europa der vi kan bidra med dansk knowhow, sier administrerende direktør i Tele Danmark, Henning Dyremose, i en pressemelding.

Tele Danmark har hatt en eierandel i Bite på 35,8 prosent siden 1995. De gjenværende aksjene i selskapet (28,4 prosent) eies av det litauiske televerket, Lietuvos Telekomas. Tele Danmark har vært eier av aksjer i Comliet siden 1992 (24,5 prosent) og overtar en tilsvarende eierandel via Millicom East Holding. Her eier Lietuvos Telekomas 41 prosent og Antenna 10 prosent.

Til toppen