BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele Danmark reduseres med 2.500

Ledelsen og fagforeningene i Tele Danmark er enige om retningslinjene for de kommende rasjonaliseringene bedriften står foran. 2.500 stillinger forsvinner mens 500 nye blir opprettet.

Frode Eriksen
9. mai 1997 - 15:07

Tele Danmarks planer om å redusere antall ansatte med 2.500 ble gjort kjent i slutten av januar og vakte da sterke reaksjoner blant de ansatte. Tusenvis unnlot å møte på jobb, mens atter andre valgte å legge ned arbeidet i spontane streiker.

Nå er det altså enighet om hovedprinsippene som skal gjelde for reduksjon av 2.500 stillinger, og opprettelse av 500 nye stillinger knyttet til ny kompetanse for bedriften. Flere enn 4.000 ansatte vil bli omskolert eller få tilbud om etterutdanning.

Medarbeidere over 57 år får tilbud om førtidspensjon, mens ansatte mellom 52 år og 56 år kan søke om førtidspensjon innen 1. oktober.

Forhandlingsresultatet må godkjennes av hovedorganisasjonen - Telekommunikationsforbundet og Tele Danmarks ledelse før det trer i kraft. Det er også en forutsetning at forhandlinger gir noenlunde de samme resultatene for de mindre fagforeningene i Tele Danmark.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.