Tele Danmark vil bare ha halve NetCom

Målet for Tele Danmark er ikke å overta hele NetCom, bare halve. Selskapet valgte å utløse tilbudsplikten mens prisen på selskapets aksje var lav, for senere å kunne kjøpe de aksjene selskapet vil selv.

Det er kjernen i Tele Danmarks strategi bak kjøpet i NetCom. Dette medførte at selskapet tirsdag utløste tilbudsplikt på aksjene i selskapet. Tilbudet vil bli 310 kroner, og ikke 305,66 som tidligere nevnt, fordi dette er den høyeste prisen selskapet betalte for aksjepostene som ble kjøpt tirsdag. Dette øker selskapets mulige kostnader med 200 millioner kroner om hele NetCom blir kjøpt. Men dette er ikke interessant for Tele Danmarks toppsjef, Henning Dyremose.

En kilde i Tele Danmark sier til Dagens Industri at dette skjer nå mens kursen er rimelig lav, slik at selskapet ikke risikerer å måtte løse ut alle andre aksjonærer i selskapet.

- Vi har lurt på å gjøre dette tidligere, men da har kursen vært høyere og der fantes en risiko for at de øvrige aksjeeierne skulle si ja takk til budet, og det er ikke det vi vil, sier kilden til den svenske næringslivsavisen.

Børsverdien for NetCom er fredag formiddag drøye 16 milliarder kroner, som er halvannen milliard høyere enn hva Tele Danmark prissetter selskapet med sitt innløsningstilbud.

Til toppen