BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele Danmark vil ha mer NetCom

Ifølge Tele Danmark-sjef Henning Dyremose ønsker selskapet full kontroll over NetCom når tiden er moden for det.

Frode Eriksen
16. mars 2000 - 14:12

Tele Danmark eier fra før i underkant av 20 prosent i NetCom, som er det samme som Tele Danmarks amerikanske hovedaksjonær Ameritech gjør.

Etter at Tele Danmark overtok Singapore Telecoms aksjepost i NetCom i fjor høst, har selskapet gjevnt og trutt kjøpt seg opp til akkurat i underkant av 40 prosent. Om selskapet hadde kjøpt seg over 40 prosent ville dette utløse tilbudsplikt overfor de andre eierne i selskapet.

I NetCom sier informasjonsdirektør Per Bjørkum at selskapet har registrert saken.

Dyremose, som også er styremedlem i NetCom, kan tolkes dithen at selskapet har større ambisjoner for Norge enn hva er tilfelle i dag.

Foruten aksjeposten i NetCom, eier Tele Danmark 51 prosent i ElTele Øst, som ble kjøpt i desember i fjor.

På torsdagens presentasjon ble det i tillegg opplyst at Tele Danmark skal etablere 2100 kilometer med fiberkabler i Norge og Sverige. Målet er å knytte nettet til Tele Danmarks nye tyske nett på 2700 kilometer som igjen knytter ti europeiske byer sammen med Tele Danmarks eget nasjonale nett. Etter dette blir selskapets nordiske fibernett på 6000 kilometer, og skal være ferdig lagt innen utgangen av året.

- Det nye nettet styrker vår posisjon i Norden vesentlig, og som våre norske og svenske selskap vil dra fordel av, sier Dyremose i en pressemelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.