BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele Danmark vil røyke fredspipe med Orkla

Konsernsjef i Tele Danmark, Henning Dyremose vil ha med Orkla som partner i NetCom, og sier han vil kontakte selskapet for å komme til en felles forståelse. - Det er helt naturlig at selskapet ønsker flere penger for sine aksjer i NetCom, og ber om en ekstraordinær generalforsamling, sier Dyremose.

Frode Eriksen
13. juni 2000 - 15:33

Det var på en presentasjonstur til norske NetCom-ansatte og norsk presse at Tele Danmark-sjef Henning Dyremose gjorde det klart at han helst vil ha med Orkla som videre eier i NetCom. Han ser ingen dramatikk i at Orkla krever ekstraordinær generalforsamling eller at selskapet vil ha flere kroner for aksjene sine.

- Det ville jeg også gjort hvis jeg var Orkla, sier Dyremose og avviser at budet på 310 kroner per aksje er dårlig.

- 310 kroner er en rimelig penge, og er den prisen som gjør at vi får vårt businesscase i hop. Dette er en betydelig gevinst i forhold til gjennomsnittlig omsetning av aksjen de siste to år enner hva den ble omsatt for i 1. august 1999 på 288 kroner.

Dyremose sier Tele Danmarks ambisjoner i det norske telemarkedet er å gi norske brukere av mobiltelefon reell konkurranse.

Investeringen i NetCom er langsiktig og skal styrke NetComs posisjon både i dag og fremtiden.

Samtidig bekrefter Dyremose at selskapet ikke er interessert i mer enn mellom 2 og 20 prosent av aksjene i selskapet i forhold til hva de eier i dag, og avviser ønske om å eie hele selskapet.

- Det gir ikke den likvide aksje som vi ønsker. Det må til for å gi de ansatte det opsjonsprogrammet vi ønsker at de skal ha.

Tele Danmark-sjefen sier at selskapets motivasjon for kjøpet også er behovet for å oppnå stordriftsfordeler, som allerede har gitt seg utslag i eksport av NetComs Mother-konsept til Nederland og Tyskland, samt at deler av nettportalen er implementert i Tele Danmarks egne tjenester.

Samtidig så lover Dyremose å bli størst i det nordiske mobilmarkedet foruten å være Europas beste mobilselskap.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.