BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele Danmark: - Vil være Telenors største konkurrent

Konsernsjef i Tele Danmark, Henning Dyremose, utelukker et tettere samarbeid med Telenor eller Telia før selskapene er helprivatisert. - Vår strategi er å være Telias største konkurrent i Sverige og Telenor største konkurrent i Norge, sier han.

Frode Eriksen
19. apr. 2000 - 10:06

Dermed setter Henning Dyremose sluttstrek for spekulasjoner om et mulig samarbeid med Telenor, som han tidligere i vår har antydet.

I et intervju med Dow Jones Newswires slår Dyremose fast at han ikke synes et samarbeid med Telenor eller Telia er spesielt realistisk.

Henning Dyremose.
Henning Dyremose.

- Vi har alt for ulike forretningsmodeller, sier Dyremose, og henviser spesielt til at de to nasjonalstater eier Telenor og Telia.

Samtidig sier Dyremose at Tele Danmark vil ekspandere ytterligere i nordre, sentrale og østre deler av Europa ved å overta full kontroll over andre selskap, og ikke som fram til nå med deleierskap. Tele Danmark er selv delvis eid av amerikanske SBC/Ameritech som har en 41,6 prosents kontrollerende aksjepost i Tele Danmark.

Blant de nordiske deleierskapene selskapet har er 33 prosent av svenske Telenordia (sammen med Telenor og British Telecom), nær 20 prosent i norske NetCom og 51 prosent av ElTele Øst.

- Vårt hovedprinsipp er å være operatør, og ha kontroll, sier konsernsjefen, men vil ikke si hvor mye penger selskapet har til rådighet for å oppnå målet annet enn at hovedvirksomheten nå er rundt mobiltelefoni og Internett.

Et annet mål i selskapet er minst 10 prosents årlig vekst i inntekter og inntekt per aksje.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.