BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele Danmark vurderer Telenor

De neste ukene vil Tele Danmark vurdere om teleselskapet skal være blant kjøperne av en aksjepost i Telenor, som etter ukens budsjettforlik mellom regjeringspartiene, Fremskrittspartiet og Høyre ser ut til å bli delprivatisert i 1999.

27. nov. 1998 - 15:29

Tele Danmark og Telenor har så langt samarbeidet om delingen av det nordiske telemarkedet der selskapene har holdt seg unna hverandres hjemland, og har sammen med British Telecom opprettet det svenske selskapet Telenordia for sin felles satsing i Sverige.

- Telenor er jo en partner, og hvordan vi skal utvikle samarbeidet skal vi se på, men det er ennå ikke tatt noen beslutning, sier operasjonsdirektør i Tele Danmark International, Gøran Ek til RB-Børsen.

Tele Danmark har jobbet fram sin nye Norden-strategi som skal vedtas om kort tid, men planene om å delprivatisere Telenor kan ha utsatt vedtaket.

Ek sier at Tele Danmark først skal vurdere de strategiske valgene, for selskapet eventuelt skal gå videre med å vurdere mer konkrete økonomiske valg, som eventuelt inkluderer et kjøp av aksjer.

Majoritetseier i Tele Danmark er Ameritech, som også er Telenors største konkurrent gjennom sin eierandel i mobilselskapet NetCom på 19,63 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.