BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele Danmark vurderer Telia-kjøp

Tele Danmark vurderer mulighetene for å kjøpe Telia Norge. Tidligere har NetCom bekreftet at selskapet har vært i samtaler med Telia om kjøp av det samme selskapet. Nå når Tele Danmark har blitt storeier i NetCom kan det like gjerne hende at danskene stikker av med det norske teleselskapet.

Frode Eriksen
10. aug. 1999 - 14:49

Det var på en pressekonferanse tirsdag at Tele Danmarks konsernsjef, Henning Dyremose fortalte at selskapet tittet på Telia Norge som en ny mulig oppkjøpskandidat. Med dagens oppkjøp av Singapore Telecoms aksjer i mobilselskapet NetCom har selskapet skaffet seg mobilkunder, Telia Norge vil kunne skaffe selskapet fastnett og Internett-kunder.

Dyremose sa også at om det finnes bedre muligheter for det danske teleselskapet i Norge, vil selskapet velge disse. Han fortalte at det er helt nødvendig for Tele Danmark med et sterkt engasjement i Norden.

- Vi har manglet Norge i vår strategi, på samme måte som Norge har manglet i vår europeiske strategi, sier Dyremose til den danske avisen Jyllands-Posten.

Henning Vest, som er direktør for Tele Danmarks International, sa på dagens pressekonferanse at NetCom sammen med Telenordia i Sverige og Finland nå er blitt hjørnesteinen i selskapets nordiske strategi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.