KARRIERE

Tele i bakken gjør at telearbeidere mister jobben

Kulda gjør at installatørbedriften Bravida permitterer mellom 50 og 60 telemontører i Oslo og Akershus.

Norsk Telegrambyrå
9. jan. 2003 - 08:20

- Det skyldes at det er så mye tele i bakken at det er vanskelig å utføre arbeid i telenettet, sier kommunikasjonsdirektør Anne Karin Augland i Bravida til NTB. Hun understreker at permitteringene er midlertidige, og at permitteringsvarslene kan trekkes tilbake om været skulle endre seg.

I Oslo/Akershus-området er antall telemontører redusert fra 500 til 300 i løpet av 2002. Klubbleder Sissel Hallem i Bravida i Oslo og Akershus sier til Computerworld at ytterligere 300 ansatte kan miste jobben i løpet av året på landsbasis.

Ledelsen i selskapet avviser at tirsdagens permitteringer er en fortsettelse av den nedbemanningsprosessen Bravida var igjennom i fjor, da staben i Norge ble redusert med om lag 1.000 ansatte.

- De nedbemanningene vi gjorde i 2002 er på det nærmeste sluttført. Det foreligger ikke planer om ytterligere nedbemanning. Permitteringene som skjedde i går, skyldes utelukkende værforholdene, sier Anne Karin Augland til NTB.

Hun sier det kan tenkes at det totale antallet medarbeidere går ned i løpet av året, men da som følge av naturlig avgang.

Bravida, med virksomhet både i Norge og Sverige, skulle børsnoteres i 2003. Noteringen er foreløpig utsatt.

Les mer om børsnotering og oppsigelser:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.