RESULTATERFINANS

Tele trakk opp

En korreksjon oppover i NetCom sørget for at IT-indeksen endte opp 0,4 prosent onsdag. Indeksen fikk også drahjelp av Nera-aksjen som la på seg med 4,2 prosent.

Eirik Flaa
25. feb. 1998 - 18:53

En oppgang for IT-indeksen på 5,42 poeng er ikke mye tatt i betraktning at indeksen i løpet av de siste par ukene har svingt mellom 1370 og 1320 poeng. I dag landet indeksen på 1326,94, alstå en forbedring på 0,41 prosent fra gårsdagens lokale bunnpunkt på 1321,52. For resten av markedet var tendensen noe av den samme; Totalindeksen beveget seg opp med 0,57 prosent til 1237,7 poeng.

Bevegelser i NetCom medfører som regel betydelige utslag i IT-indeksen, og onsdagens oppgang på seks kroner bidro da også sterkt til at indeksutviklingen avsluttet med positivt fortegn. NetCom-oppgangen kom etter flere dager med kraftig nedgang, og en analytiker digi.no snakket med mener aksjen vil være volatil enda en stund før markedet blir enig om kursbildet. (Fredag forrige uke la selskapet fram skuffende resultater samtidig som Telenor/Telia-fusjonen ble skrinlagt.)

Ser en bort fra Alphatron, var det Nera som gikk av som kursvinner på Oslo Børs onsdag: Aksjen steg 4,2 prosent, tilsvarende 1,20 kroner, og endte på ny notering på 29,50 kroner. Årsaken til oppgangen er trolig en positivt artikkel i Dagens Næringsliv som tok for seg selskapets satsing i Sør-Amerika.

Også Ask beveget seg noe opp onsdag, og selskapet som er priset på svært høye multipler, endte på 78 kroner etter en oppgang på én krone.

- Ask er et av selskapene som er tatt med i Morgan Stanleys verdensindeks som skal lanseres 2. mars. Dette kan tenkes å gi en viss markedsføringseffekt, sier en analytiker til digi.no.

EDB og Merkantildata fikk en en mindre justering ned, etter at selskapene ble børsvinnere i IT-indeksen tirsdag.

- For Merkantildatas del begynner nok mange å vurdere sine tidligere anbefalinger. Selskapet er svært høyt priset, sier analytikeren, som imidlertid synes EDB og Merkantildata er "svært spennende selskaper" spesielt med den "konsolideringen på høyt nivå" som Tom Adolfsen har snakket om.

- Det blir spennende å se hva som skjer på dette markedet. Dersom Adolfsen har rett, er både EDB og Avenir spennede kandidater for oppkjøp for de store aktørene på det nordiske markedet, sier analytikeren.

Aktiviteten har tatt seg jevnt opp hele uka gjennom, og onsdag ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1,55 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.