TELEKOM

Tele2 bekymret for fremtiden

Dårlig lønnsomhet truer planene om nytt norsk 3G-nett.

23. apr. 2009 - 11:08

Tele2 snudde minus til pluss i årets første kvartal, men selskapet er likevel langt fra fornøyd.

- Lønnsomheten er anstrengt og vi er bekymret for fremtiden, sier Tele2-sjef Haakon Dyrnes til Dagens Næringsliv i forbindelse med kvartalspresentasjonen.

Særlig er det Post- og Teletilsynets (PT) prisregulering som Dyrnes er misfornøyd med.

Fra 1. februar ble den såkalte termineringsprisen senket med 15 øre. Dette er avgiften mobilselskapene kan forlange for å videreformidle konkurrentenes trafikk gjennom deres nett. Jo høyere denne prisen er, desto mer kan teleoperatørene tjene.

Dyrnes oppgir til DN at den nedregulerte avgiften alene krympet Tele2s kvartalsresultat med 18 millioner kroner.

Resultatet er bedret for fjerde måned på rad, men Tele2-sjefen frykter likevel for fremtidsplanene.

- Vi skulle gjerne hatt litt bedre lønnsomhet før vi går i gang med å investere milliarder i et nytt nett, sier han til Dagens Næringsliv.

Selskapets driftsmarginer før avskrivning er ifølge Finansavisen på bare fire prosent, og milevis unna marginene netteiere som Telenor og Netcom kan skilte med.

Tele2 varslet i forrige måned at de sliter med å skaffe seg finansering til bygging av landets tredje landsdekkende mobilnett, som de etter planen skal bygge sammen med Network Norway.

Selskapene oppgir at grunnen er usikkerhet knyttet til fremtidige inntekter som følge av prisreguleringen. Tele2 har klaget Teletilsynets avgjørelse avgiftsnivå inn for Samferdselsdepartementet, som venterlig vil avgjøre saken før sommeren.

Går saken i det svenskeide mobilselskapets disfavør har de tidligere sagt at utbyggingen av mobilnettet i Norge kan bli stoppet. I så fall vurderer Tele2 å gi seg i Norge.

Tele2-sjef Haakon Dyrnes gjentar dette budskapet i dagens DN.

- Utfallet av klagen vil påvirke vår fremtid i Norge. Får det ikke slik vi håper i den saken, må vi ta vår forretningsplan opp til ny vurdering.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.