Tele2 ber EU regulere mobil datatrafikk

EU har regulert utenlands-samtaler, men på datatrafikk er det fritt frem å kreve blodpris.

Tele2 ber EU regulere mobil datatrafikk

EU har sett seg lei av at mobiloperatørene i Europa tar seg for godt betalt for mobilsamtaler som gjøres utenfor nettet i hjemlandet. I august regulerte de maksprisene for mobilsamtalert, men EU gjorde ingenting med dataprisene.

Prisene varierer kraftig. Ifølge Computer Sweden er det ikke uvanlig med priser helt oppe i 120 kroner per nedlastede megabyte.

Nå krever Tele2 at EU også regulerer prisen mobiloperatørene kan kreve for datatrafikken på mobilnettene.

- Vi er normalt ikke begeistret for reguleringer, men i dette tilfellet må det til. Sverige er et lite land, og vi reiser mer til Hellas, enn grekere reiser hit. For eksempel hos spanske operatører, er dette en kjenmpeinntekt, sier Thomas Ekman, sjef for det svenske privatmarkedet i Tele2, til Computer Sweden.

Han får støtte fra den etablerte aktøren i Sverige, TeliaSonera.

- Det hadde vært veldig nyttig hvis det også ble sett på datatrafikken, ettersom man da kan overkomme terskelen for å bruke den, sier Gunilla Åberg, i Teliasonera, til Computer Sweden.

Bruken av mobilt internett har tatt seg kraftig opp i Sverige, og mobiloperatørene merker at kundene deres har begynt å også bruke det utenlands, på tross av at det er dyrt.

- Det er absolutt min oppfattning at man tar med seg modemet utenlands og har stor glede av det. Vi ser stor økning der, sier Gunilla Åberg, markedssjef for mobiltjenester i Teliasonera til Computer Sweden.

Les mer om: