BEDRIFTSTEKNOLOGI

Tele2 best på Internett

Tele 2 blir kåret til Sveriges beste Internett-leverandør i en undersøkelse som omfatter ni svenske nettleverandører.

Frode Eriksen
6. mai 1997 - 17:48

Tele2 blir også anbefalt til nybegynnere både fordi selskapet har kort ventetid på kundeservice og at de ansatte tydelig kan sine ting. Derimot har Algonet dårligst kundeservice, mens IBM anbefales som leverandøren en kommer igjennom hos på færrest mulig opprigninger, mens en av tre opprigninger til Hogia mislykkes, skriver Mikrodatorn.

I den svenske undersøkelsen, som er den første i sitt slag, ble en rekke tester av Internett-selskapenes tjenester sjekket. Alt fra håndbøker til kvaliteten på modempoolene ble sjekket av et testpanel.

Tele2 får ros for sin enkle programpakke, god teknisk støtte og et solid gjennomsnittsinntrykk. Selskapet får minus for fremdeles å sitte med sine 28,8 kbit/s modem, der konkurrentene har oppgradert til 33,6 modem.

Tele 2 er også den eneste av leverandørene der en kan registrere seg online, mens de to andre store leverandørene, Algonet og Telia, fremdeles vil sende abonnementsopplysninger i posten.

Når kundeservice skulle sjekkes gjorde man som vanlig, ringte opp og talte hvor mange ganger en måtte ringe for å komme igjennom. Testen tapte Algonet - uten tvil. Man måtte ringe opp 93 ganger for å komme igjennom.

De testede internett-leverandørene var de tre store - Telia, Tele2 og Algonet - samt Calypso, Dataphone Intersurf, Hogia, IBM og Telenordia.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.